Stort set omtrent samtidigt med at iTunes Match er blevet gjort tilgængeligt i USA, så har Google valgt at lancere deres iTunes Store konkurrent i landet, Google Music.
Google Music er dermed Googles bud på en online musikshop der skal tage kampen op iTunes Store og Amazon’s musikbutik.
I modsætning til de to andre butikker, så har Google valgt at satse på en række andre kvaliteter. Google har altid været kendt for at udbyde en lang række gratis tjenester (Google Docs, G-mail, og Android kan af telefonproducenter også benyttes gratis), og Google Music er ingen undtagelse. Bl.a. indeholder Google Music en “song of the day” som kan downloades gratis, samt at Google har satset stort på at mindre musikere skal kunne sælge deres musik uden at skulle igennem et pladeselskab først. Dette baner bl.a. vej for at mange ukendte bands, grupper og sangere kan udgive musik nemt, og derved nå deres fans på en helt ny måde.
Som noget helt særligt tager Google også kampen op mod iTunes Match, ved at tillade brugere af Google Music at uploade deres musiksamling til tjenesten, og derfra have den tilgængelig overalt i verden hvor de har internetforbindelse, men i modsætning til iTunes Match, så bliver Googles version af servicen gratis, og tillader op til 20.000 musiknumre at blive uploaded (ligesom iTunes Match tæller musik købt i butikken ikke med i de 20.000). Desværre er tjenesten ikke i stand til at matche musik ligesom iTunes Match, hvilket betyder at den process at skulle uploade hele sit musikbibliotek kommer til at tage noget tid, samt at integrationen med mobiler og tablets desværre ikke er lige så solid som iOS og iTunes Match integrationen. Men igen, på bonussiden er det værd at huske på at det er gratis.
Google Music udgiver deres musik i 320 kbit MP3. For de læsere der har lidt større musikteknisk interesse (f.eks. DJ’s der er absolut afhængig af høj lydkvalitet) kan vi afsløre at kodningen er foretaget med LAME 3.98.2 i Joint Stereo format ved 44.1 kHz, hvilket er noget nær den bedste MP3-kodning der eksisterer. For de lidt mindre teknisk mindede læsere kan vi afsløre at det ca. svarer til den kvalitet du får ud af iTunes 256 kbit AAC.
Google Music kan desuden bruges på bl.a. iPhones da den primært benyttes via. en webafspiller hvor du kan streame den musik du har købt eller uploaded, men Android-enheder vil i fremtiden få en Google Music applikation til formålet.
Intet nyt om hvornår tjenesten kommer til Danmark, men Google er kendt for at være hurtige til at rulle deres initiativer ud, så der er måske mulighed for at vi kan se det før iTunes Match rammer Danmark. Tjenesten betegnes lige pt. stadigvæk som en “beta”.