Leder du efter nye mobiltelefoner uden abonnement?
Er du på jagt efter ny mobiltelefon med eller uden abonnement, men er ikke sikker på om du kan få det gamle mobilnummer flyttet, om det bliver dyrere uden abonnement eller bare ønsker at vide mere om mobiltelefoner uden abonnement så hjælper Mobil Terminalen dig.
Køb af mobiltelefoner med og uden abonnement
Når du er på jagt efter en ny mobiltelefon og endelige har fundet den du gerne vil have, er der flere måder at købe den på. Du kan enten bruge den meget populære metode og købe inklusiv abonnement, men du kan også vælge at anskaffe dig en uden. I forbindelse med begge typer køb, findes der både fordele og ulemper. Hvis du vælger mobiltelefoner uden abonnement, er de ofte betydeligt dyrere end versionen magen til med abonnement. Grunden til dette er, at teleselskaberne ønsker at få dig som kunde, men det som mange misser, er ikke at man bliver taget ved næsen ved at købe med abonnement, men derimod bare at selskabet får dig som kunde og får mulighed for at vise hvad de kan tilbyde. Til tider kan man faktisk komme ud for at mobilen med abonnement billigere end uden (her menes der totalprisen, som ofte strækker sig over seks måneder), og så kan man måske spørge sig selv hvad meningen med dette er, set fra teleudbyderens side. Pointen er, at teleselskaber ofte har statistik på hvor mange kunder der bliver hos selskabet efter minimumsbindingsperioden, og derfor er det værd for dem, i nogle tilfælde, at tilbyde totalprisen en smule under markedsværdien for selve mobiltelefonen. Hvis man derimod springer helt hen over processen med at købe mobiltelefon inklusiv abonnement og køber uden, så skal man regne med at betale en del mere. Grunden til dette er, at teleselskabet ikke nødvendigvis får dig som kunde, og derfor kræver fuld betaling for hvad telefonen rent faktisk er værd (selvfølgelig inklusiv fortjeneste for respektive parter).
Behold dit mobilnummer hvad enten du køber med eller uden abonnement.
Lad mig starte med at sige, at det er en skrøne at man ikke kan bruge sit nuværende (gamle) mobilnummer når man skifter mobiltelefon som kommer med abonnement fra et andet teleselskab – det kan man selvfølgelig godt. Processen foregår således, at du køber med abonnement og din gamle udbyder bliver derefter notificeret af din nye, at du ønsker en flytning af dit nummer. Ud over udfyldning af en fuldmagt, er der sådan set ikke mere du skal gøre. Der er en kort ventetid forbundet med processen og denne ventetid varierer fra selskab til selskab (udbyderen du flytter fra). Hvis du ønsker at beholde dit nuværende abonnement hos dit nuværende teleselskab, kan det være en god idé at anskaffe sig en mobil uden abonnement. Den koster lidt mere, men så har du også mulighed for at bruge den til hvilket som helst selskab. Mobiltelefoner der købes med abonnement og har en bindingsperiode, er beskyttet mod andre selskabers simkort af en såkaldt “simkort-lås”. Hvad det betyder i ren praksis, er at du ikke kan købe en telefon hos ét selskab hvor abonnement medfølger, for derefter at bruge simkortet fra et andet (og evt. billigere selskab).
Skal jeg vælge mobiltelefoner uden abonnement?
Om du skal vælge en mobil med eller uden abonnement kommer an på hvad du skal bruge den til. Nogle selskaber specialiserer sig i at tilbyde meget billige mobiler (hvor de nærmest bliver givet væk) for derefter at håbe på du bliver hængende så længe som muligt (gerne længere end minimumsbindingsperioden). Andre selskaber fører en forholdsvis høj anskaffelsespris, men tilbyder meget billigt abonnement. Slutteligt tilbyder flere selskaber også at du kan købe telefonen kvit og frit og ikke være bundet af et specielt abonnement. Som tidligere nævnt, er der fordele og ulemper for alle scenarier. Ønsker du at købe en mobiltelefon uden abonnement, skal du være sikker på din nuværende teleudbyder har konkurrencedygtige priser. Den mest favorable mulighed, er at finde et abonnement som tilgodeser dine behov. Dette er en mulighed hos de fleste teleselskaber, som bl.a. Telia, TDC og 3.